Hastanemizde Bilişsel Davranışçı Terapisi Uygulanmaya Başlanmıştır.
04 Şubat 2022

BİLİŞSEL DAVRANIŞÇI TERAPİ NEDİR?

Bilişsel davranışçı terapi davranışçı terapide bireye terapinin mantığı aktarılıp, kaygı verici durumlarla karşılaştığında kaçmak yerine, kaygıyla başa çıkmak konusunda ne tür yöntemler uygulayabileceği aktarılır. Aşağıda belirtilen durumlar olduğunda Bilişsel Davranışçı Terapi uygulanır.

• Obsesif kompulsif bozukluk-OKB
  • Panik bozukluk
  • Sosyal anksiyete bozukluğu
  • Depresyon
  • Yeme bozuklukları
  • Sosyal fobi
  • Özgül fobiler
  • Öfke kontrolü
  • Agorafobi (alan korkusu)
  • Ayrılma anksiyetesi bozukluğu
  • Sınav anksiyetesi
  • Travma ve strese bağlı sorunlar
  • Davranım bozuklukları
  • Tik bozuklukları
  • Emetofobi (kusma fobisi)
  • Tripofobi (farklı biçimlerdeki delikli yüzeylere bakamama)
  • Mizofoni (ses hassasiyeti sendromu)
  • Trikotillomani(saç yolma) gibi sorunlar için uygulanmaktadır.

Hastanemizde Çocuk Gelişimi Polikliniğinde Bilişsel Davranışçı Terapi 6-18 yaş aralığındaki çocuklara Çocuk Gelişimci tarafından uygulanmaya başlanmıştır.Seanslar 45 dakika sürmekte olup haftada bir randevu şeklinde ilerlenmektedir.Terapiden tam bir yarar sağlamak için seanslara düzenli gelmek çok önemlidir.Bu hizmetten faydalanmak isteyenler Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniğine başvurabilir ya da 1070(Çocuk Gelişimi Birimi) dahili numaramızdan randevu oluşturabilir.

ÇOCUK GELİŞİMCİSİ

SALİHA KAVAZOĞLU