03 Haziran 2022

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM)’nun 2018 Yılı Temmuz Ayı Toplantısı Hastanemizde Yapıldı.
Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM)’nun 2018 yılı Temmuz ayı toplantısı 24/07/2018 de, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İshak ŞAN başkanlığında, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ramazan KOCAARSLAN, Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal BAŞARALI, İl Ambulans Servisi Başhekimi Uzm. Dr. Burak BEKGÖZ, İlimiz ASKOM üyeleri, İl Ambulans Servisi Başhekimliği Yöneticileri, Acil Sağlık Hizmetleri Birimi personelinin katılımıyla Gölbaşı Şehit Ahmet ÖZSOY Devlet Hastanesinde gerçekleşti.

İl Ambulans Servisi Başhekimi Uzm. Dr. Burak BEKGÖZ ’ün açılış konuşmasını yaptığı toplantıda Gölbaşı Şehit Ahmet ÖZSOY Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ali Niyazi KURTCEBE tarafından hastanelerinin kapasite bilgilerini ve sundukları hizmetleri anlatan tanıtıcı bir sunum yapıldı. Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Acil Servis Hizmetleri Birim Sorumlusu Uzm. Dr. Ayşe Esra TAPÇI Ankara İlinde Hizmet veren Kamu Hastaneleri Acil Servislerinin Haziran ayında sundukları hizmetlere ait verileri sunduğu toplantı, ASKOM Sekretarya Sorumlusu Dr. Sevinç TÜRKDEMİR tarafından Nisan Ayı Sevkleri Değerlendirme ve Denetleme Komisyonu çalışmalarının sunumu ile devam etti.

Sunumların ardından toplantının 2. Bölümünde ise 112 İl Ambulans Servisi ve Hastaneler tarafından tutulan tutanaklardan seçilip hazırlanan 4 vaka örneği katılımcılar ile paylaşıldı. Toplantı konuyla ilgili benzer durumların yaşanmaması için alınacak ASKOM kararları ve yapılabilecek uygulamalar konusunda katılımcıların görüş ve önerileri alınmasıyla son buldu.